Patříte mezi milovníky čaje?

Pochutnejte si na vlastním čaji. Nabízíme novinku mezi pokojovými rostlinami - Camellia sinensis. 

Proč mít čajovník doma?

  • Je to celkem nenáročná pokojová roslina
  • Víte přesně, z čeho je Váš čaj připravený
  • Je to velký zdroj antioxidantů

Profíci vědí a ostatní možná tuší, že černý a zelený čaj je stále jedna a ta samá rostlina, jen záleží na technice zpracování.

Jak si doma můžete připravit čaj vy?

ZELENÝ ČAJ

  • Odstraňte 2 koncové listy s pupenem.
  • Položte na slunné místo a nechte schnout 15 minut.
  • Zahřejte listy na pánvi, dokud nebudou měkké.
  • Rolujte lístky v dlaních, dokud z nich nebudou malé kuličky.
  • Nechte kuličky schnout při pokojové teplotě po dobu jednoho dne.
  • Udělejte si svůj skvělý čaj a užijte si chvilku pohody.
  • nezapomeňte, že zelený čaj zaléváme vodou při 80°C.

 ČERNÝ ČAJ

  • Odstraňte 2 koncové listy s pupenem.
  • Položte lístky na slunné místo a sušte, dokud nezavadnou (cca20 hodin).
  • Pečlivě zpracujte lístky ve svých dlaních
  • Zpracované lístky nechte sušit při pokojové teplotě 3 hodiny, dokud nezačnou černat.
  • Uložte na 2 hodiny do předehřáté trouby na 80°c.
  • Připravte si svůj oblíbený šálek a užijte si svůj černý čaj, který zaléváme vodou při 100°C.