Zavařování potravin bylo v kurzu již u našich babiček. Ačkoli je dnešní doba plná moderních technologií, obchody nabízí nespočet druhů zavařených potravin a čas je opravdu vzácný, i v dnešní době je zavařování běžné v mnoha domácnostech. Dokonce je čím dál tím více v „módě“.

Zavařování je poměrně jednoduchý způsob uchování potravin. Pomocí tepla a vody dojde k zahřátí uzavřené sklenice s obsahem, což vede k vytlačení vzduchu a sterilizaci. Správně zavařené potraviny vydrží i několik let. K zavařování se skvěle hodí zelenina, ovoce, houby i hotová jídla. Vyzkoušeli jste už například zavařenou čalamádu pod maso? Za nás vede čalamáda z cibule, paprik, rajčat a hub. Stále se objevují nové recepty na zavařené dobroty, ovšem jednoznačně vedou recepty léty prověřené, ty rodinné.

Aby mělo zavařování šmrnc, použijte velmi povedené sklenice z naší nabídky. Nejen, že Vaše potraviny budou dobře uchované, ale bude se i na co dívat. Sklenice jsou k dispozici v několika velikostech, mají praktický tvar a mnohostranné využití. Zkuste třeba domácí pečený čaj, který se v hezké skleničce promění i v hezký dárek. 

Na Pečený čaj budete potřebovat oblíbené ovoce, cukr a koření. Můžete použít například jahody společně s rybízem a malinami. Z koření se nejvíce používá badyán, hřebíček a skořice. Někdo přidává rád i kousky citrónu. Receptů je nespočet.

Kromě zavařování najdou sklenice uplatnění i při skladování suchých potravin nebo potravin v lednici. Vyjímat se v nich budou i dnes velmi oblíbené chia pudinky a další semínkové či ovocné dobroty. Určitě zkuste skleničku naplnit domácí paštikou. Vyšší nádoby se skvěle hodí na domácí sirupy a kečupy.