Moderní odrůdy, které se vejdou i na malou zahrádku, se vyznačují dobrým zdravotním stavem, bohatou plodností a vynikající chutí. My jsme pro vás připravili novinky, které mají ještě něco navíc.

Jabloně Paradis

Jabloně řady Paradis byly vyšlechtěny pro pěstování v „domácích“ zahradách. Kromě důležitých vlastností, jako je výnosnost (sklízet můžete už od 2. roku) a rezistence vůči strupovitosti i dalším houbovým chorobám, se vyznačují hlavně vynikající chutí.

Paradis New Year: výjimečně kvalitní jablko s červeným líčkem a jemně nakyslou chutí, sklizeň na počátku října, plná chuť a aroma se vyvine v listopadu

Paradis Werdenberg: červené jablko, které hned po sklizni chutná kysele, ale postupně získává stále sladší chuť, sklizeň na přelomu srpna a září

Paradis Utopia: červeně žíhané jablko osvěžující chuti s množstvím cukrů i kyselin, sklízí se kolem 20. září a lze ho hned jíst, uskladněné vydrží až do jara

Paradis Marilyn: žluté jablko s krásným červeným žíháním, velmi sladké s jemným hruškovým aroma, dozrává v první polovině září, skladovatelné až do Vánoc

Jabloně Redlove

Jabloně řady Redlove nejlépe charakterizuje název: jsou prostě červené. Červené jsou jejich květy, červené jsou i jejich plody – a když je rozkrojíte, jsou zase červené. Červená dužnina (budete se divit, jak dětem chutnají jablíčka, která jsou červená i vevnitř!) s bílou kresbou obsahuje víc barviv, a tedy o 30–40 procent víc antioxidantů než běžná jablka. Příjemnou vlastností je výška stromků do 3 metrů štíhlý tvar a hlavně rezistence vůči strupovitosti.

Redlove Era: vyvážený poměr sladké a kyselé chuti, sklizeň 10. - 20. září, ve sklepě vydrží až do Vánoc.

Redlove Odysso: nejsladší z celé série, sklizeň na začátku října, plná chuť a aroma se vyvinou asi po měsíci skladování

Redlove Circe: sladké, osvěžující letní jablko, lze ho sklízet už od 20. srpna, plody sklizené na počátku září můžete skladovat do konce září

Redlove Calypso: nejaromatičtější odrůda z této série, sklizeň kolem 20. září, plná chuť se vyvine po dvou až třech týdnech skladování