Jak na pečený čaj?

Vezměte všechno, co máte rádi – jahody, broskve, borůvky, zázvor, aloe... – nasypte to do pekáče a dejte do trouby. Nevznikne vypečený dort pejska a kočičky, ale pečený čaj. 

Přesných postupů je plný internet a v mnoha domácnostech už vládne oblíbený rodinný recept. Opravdu, výroba pečeného čaje není tak složitá. Až si ho uvaříte, překvapí vás plnou chutí: v zimě ho můžete pít horký, v létě stačí přidat pár kostek ledu a máte osvěžující nápoj, po kterém se nemotá hlava.

Neobsahuje cukr, k čemu by tam taky byl? – takže ho mohou pít i diabetici. A děti, milovníci přeslazených limonád, se jen oblíznou.

Došly zásoby?

V létě si takovou zdravou pochoutku můžete připravit sami. Teď se však zahřejte pečeným čajem od nás: lesní směsí, rakytníkovou vitaminovou bombou či třeba aromatickou exotikou. Anebo si uvařte zahradní směs, schovejte se v její vůni a na chvíli si představujte, že zima už je pryč a všechno kolem kvete...

Návod na použití:

Obsah skleničky pečeného čaje (55ml) dejte do hrníčku o objemu 250ml a zalijte horkou vodou (teplota by měla být 80 – 90 °C). Vznikne tak perfektní aromatický ovocný čaj s kousky ovoce. Intenzitu nápoje můžete samozřejmě snížit nebo zvýšit množstvím směsi.

V letních měsících nahradíte horkou vodu vychlazenou a můžete přidat i kousky ledu.